Ugrás a tartalomra

Betegakadémia indult Miskolcon

Újító kezdeményezésként szervezte meg a Betegakadémiát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Segítő Szolgálatával együttműködésben. A rendezvény célja, hogy a betegek megismerjék az intézményt, a betegellátási rendet, illetve információt kapjanak arról, milyen tünetekkel hová fordulhatnak, milyen kezelési-terápiás lehetőségük van, mit-hol találhatnak meg. A megszerzett tudás új alapokra helyezheti a kórház – orvos, szakdolgozó - és a beteg kapcsolatát – vallják a szervezők.

A nyitórendezvénynek a kórház Prónay Gábor Orvosi Könyvtára adott otthont.

Egy ember beszél a közönség előtt

Dr. Révész János főigazgató – a Betegakadémia fővédnöke - bemutatta a jelenlévőknek a központi kórházat, valamint a tagintézményeit. Beszámolt a működési struktúráról, az intézményben történő fejlesztésekről, beruházásokról és aktuális kérdésekre is válaszolt.

Vas Mónika ápolási igazgató általános betegtájékoztatót tartott. Kitért arra egyebek mellett, hogy milyen elérhetőségeken, hogyan és mikor lehet időpontot kérni egy-egy vizsgálatra és az úgynevezett betegutakat is ismertette, vagyis azt, hogyan jut el a páciens a beutalótól a szakorvosi vizsgálatig.

A Betegakadémia ötlete azért fogalmazódott meg, mert azt szerették volna, ha az emberek hiteles és pontos információkat kapnak első kézből – mondta Virág Judit, a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Segítő Szolgálatának vezetője.

Hozzátette: vannak téves elképzelések a kórházról, amelyek kiigazításra szorulnak, illetve a szakrendelésekről való tájékoztatás is fontos. Habár a kórház honlapján minden információ megtalálható, ezeket sokan nem olvassák, vagy egyszerűen csak nem tudják kezelni. A miskolciakon túl több városból, településről is érkeztek érdeklődők a mostani eseményre, így például Ózdról, illetve Sátoraljaújhelyről is. 

A Betegakadémia előadássorozat, amely minden hónapban várja az érdeklődőket. Márciusban a szűrések fontossága, a következő alkalommal a diagnosztika lesz a téma – tudatta Virág Judit. 

Kapcsolódó hírek

2024-07-08

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2024-07-06

Európában egyedülálló módon népszerűsítő kampányt indított a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Magyarország egyik legnagyobb Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK) a megismeréséhez. A Szeleta Park július 06-án - szombaton - is otthont adott a népszerű…

2024-07-02

Ápolási Igazgatóság - Központi Szociális Szolgálat A szociális munka egy fontos terület, amely az emberek társadalmi jólétének javítására és segítségnyújtásra fókuszál.   Tájékoztató a kórházi szociális munkáról „Gyógyító erő a szeretet. Ki teste, ki lelke egészségét köszönheti e csodának, ki…