Ugrás a tartalomra

Elismerések Miskolc város napja alkalmából – PRO URBE, Benkő Sámuel-, és Nívódíjas Kollégák

A hagyományoknak megfelelően, Miskolc város napján, az ünnepi közgyűlésen adja át a vármegyeszékhely mindenkori vezetése a város díjait és kitüntető címeit a Miskolci Nemzeti Színházban az azokra érdemes személyeknek és szervezeteknek.

Minden év május 11-én vehetik át elismeréseiket azok a városért dolgozó szakemberek, szervezetek, akik munkájukkal, tevékenységükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, öregbítve ezzel Miskolc hírnevét és dicsőséget szerezve valamennyi polgár számára. A kitüntetettek nem csupán példát mutatnak elhivatottságból, szorgalomból és kitartásból, hanem bizonyságot tesznek arról is, hogy a település az élet számos területén kiemelkedő.

Gratulálunk Kollégáinknak, akik Miskolc város napja alkalmából elismerésekben részesültek!

Munkájukhoz további sikereket és jó egészséget kívánunk!

 

PRO URBE kitüntető cím: Dr. Karosi Tamás

Dr. Karosi Tamás a B.-A.-Z. Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Osztályának osztályvezető főorvosa elsősorban a betegekért dolgozik, de tudományos eredményeinek, szakmai kapcsolatainak, oktató munkájának köszönhetően jelentős mértékben hozzájárul Miskolc város hírnevének öregbítéséhez is.

Dr. Karosi Tamás a kórházi feladatai mellett jelentős munkát végez az oktatásban, a hazai és a nemzetközi kutatásban, valamint a tudományos szervezetekben is. A hazai orvosi egyetemeken kívül szakmai kapcsolata van a Miskolci Egyetemmel, az Antwerpeni Egyetemmel, a Harvard Egyetemmel és a Stanford Egyetemmel is. 2020-tól országos szakfelügyelő főorvos-helyettes.

KarosiT

Munkásságát eddig is több díjjal ismerték el. 2005-ben elnyerte a legrangosabb nemzetközi kitüntetést, a Politzer-díjat. Miskolc város közgyűlésétől 2022-ben megkapta az egészségügyi és a szociális ágazatban több éven át kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek adományozható Benkő Sámuel-díjat. Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata pedig tavaly „Pro Comitatu-díjjal jutalmazta.

 

Benkő Sámuel-díj: Dr. Fehér Annamária

Dr. Fehér Annamária a B.-A.-Z. Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) Gyermek Aneszteziológiai és Intenzív Osztály Gyermek Sürgősségi Részlegének főorvosa.

„Boldog vagyok, hogy orvos lehetek, boldog vagyok, hogy gyermekeket gyógyíthatok, boldog vagyok, hogy szeretnek. Gondolom azért, mert én is nagyon szeretem a kisbetegeimet” – fogalmaz a Benkő Sámuel-díjjal kitüntetett gyermekorvos.

Jelenleg legfontosabb feladatának a rezidensek sürgősségi munkába történő bevonását, önálló döntési jogköreik felügyelet alatti bővítését tekinti, ez jelenti a jövőt is számára. 

FehérA

2020-ban a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj Életműdíját már átvehette, amellyel az orvosi szakma legelhivatottabb képviselőinak munkáját ismerik el. Ezt a díjat minden évben olyan orvosnak ítéli oda a zsűri, aki rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel viseltetik a páciensei iránt, és Szent-Györgyi Alberthez hasonlóan inspirálja és tanítja a környezetében dolgozó fiatalabb orvosokat.
 

Nívódíj: Dulibán Lászlóné
 

Az egészségügyi ellátások lelkileg talán legnehezebb területén, a hospice osztályon tevékenykedik hosszú évtizedek óta. Ezzel párhuzamosan a szakoktatásban is meghatározó szerepe van a mai napig. Dulibán Lászlóné hivatástudata, magas szintű felkészültsége, empátiája és kitartása követendő példa lehet az őt követő generációk számára. 

DulibánL

Nívódíjjal ismerték el az Áll-a-tok Zenekart. Az együttes tagjai között szerepel: Dr. Almássy Sándor sebész-mellkassebész főorvos, valamint Dr. Tóth Imre sebész-mellkassebész főorvos.

AlmássyS

…és bár az ország első kőszínházának, a Miskolci Nemzeti Színháznak a tagja Osváth Tibor Ferenc, de mint Piros Orr Bohócdoktor nap, mint nap nálunk is szolgálatot teljesít. Ő „A Civilek Támogatásáért” díjat kapta.

OsváthT

(Fotók: minap.hu)

Kapcsolódó hírek

2024-07-08

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2024-07-06

Európában egyedülálló módon népszerűsítő kampányt indított a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Magyarország egyik legnagyobb Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK) a megismeréséhez. A Szeleta Park július 06-án - szombaton - is otthont adott a népszerű…

2024-07-02

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! A védőnői tanácsadásokat és elérhetőségeket tartalmazó táblázat a következő hivatkozásra kattintva érhető el: Védőnői tanácsadás időpontok