Ugrás a tartalomra

Gazdákkal bővült a Támogatók Társasága

Új taggal bővült a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház által létrehozott Támogatók Társasága. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) tagjai is csatlakoztak az adományozók köréhez.

A MAGOSZ felajánlásának segítségével új bronchoszkópot vásárolnak a megújuló Gyermekegészségügyi Központ számára.

 A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek ugyanis idén is megrendezték a Gazdász bált. A rendezvénynek a Népkerti Vigadó adott otthont február végén, a bevételt ismét az egészségügyi intézmény számára adományozták a főszervezők. A részleteket sajtótájékoztató részeként ismertették a felek.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) elnöke volt ismét a bál fővédnöke. Úgy fogalmazott: a gazdaember jó szívvel adományoz, jó szívvel segít.

A megyei kórház és a gazdaszövetkezetek kapcsolata hosszú évekre nyúlik vissza. Taskó József, a MAGOSZ megyei elnöke és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke elmondta, idén már a harmadik jótékonysági báljukat rendezték meg. Az itt befolyt mintegy 600 ezer forintot már át is utalták a kórháznak.

Nagy Gábor orvosigazgató képviselte a kórházat a Gazdász bálon. Úgy fogalmazott: ilyenkor is „azt érezhetjük, hogy nem vagyunk egyedül”; a társadalom minden rétege átérzi, hogy az egészségügyet szolgálnia kell.

Révész János főigazgató közölte: tavaly jelentősen nőtt az adományozási kedv, egész évben egyenletesen érkeztek a támogatások a kórházhoz. – Ennek nagy jelentősége van az intézmény szempontjából, az adományozók rendkívül aktívan segítik a mindennapjainkat – tette hozzá.

Mint mondta, bevezették azt a rendszert, hogy az adományok mellé az intézmény hasonló nagyságrendű kiegészítést tesz az egyes egységek felé, annak érdekében, hogy az adományok még inkább segítsék a betegek ellátását. „Ugyanakkor azt is érzékeljük, hogy a polgári társadalmakra jellemző mecenatúra egyre inkább jelen van a kórház életében” – jegyezte meg.

További képek a galériában találhatók.

Kapcsolódó hírek

2024-07-08

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2024-07-06

Európában egyedülálló módon népszerűsítő kampányt indított a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Magyarország egyik legnagyobb Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK) a megismeréséhez. A Szeleta Park július 06-án - szombaton - is otthont adott a népszerű…

2024-07-02

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! A védőnői tanácsadásokat és elérhetőségeket tartalmazó táblázat a következő hivatkozásra kattintva érhető el: Védőnői tanácsadás időpontok