Ugrás a tartalomra

Megújította korábbi együttműködését a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és a Miskolci Egyetem

A Miskolci Egyetem és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház megújította a korábbi együttműködését. Az együttműködés részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be a résztvevők.

Intézményünk és a campus kapcsolata mintegy három évtizedes múltra tekint vissza.

A kórház az egyetem Egészségügyi Karának gyakorlati oktatókórházaként támogatja az egészségügyi felsőoktatási képzést. A kórházban 2016-tól a kar Gyakorlati Módszertani és Diagnosztikai Intézetéhez tartozó Gyakorlati Kihelyezett Intézeti Tanszék működik. 
A partnerek érdekeltek a stratégiai jelentőségűvé vált együttműködésük további szélesítésében, az egyetem további karainak és újabb - az egészségtudománnyal határos - műszaki-, sport, társadalomtudomány - területeknek az együttműködés körébe történő bevonásában, valamint az egyetem Egészségfejlesztési Startégiájának megvalósításában – ismertették a sajtótájékoztatón. 

campus-kórház2

Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora hangsúlyozta: azt vállalták a felsőoktatási intézmény vezetőivel, hogy minden területen nyitnak a külvilág felé és igyekezek egy valódi regionális tudásközpontként funkcionálni.

„Úgy képezni szakembereket, hogy a régió valamennyi munkaerőpiaci szektora számára jó szakembereket biztosítsunk, a cégeknek akár állami, önkormányzati, civil, egyházi szereplők fordulnak hozzánk megoldandó problémákkal; arra tudjunk releváns válaszokat adni akár képzéssel akár kutatással. Jelenleg rendkívül széles a középiskolaitól a legfelső szintű képzésig húzódik az oktatási palettája az egyetemnek, amely nem jöhetett volna létre anélkül, hogy az ország legnagyobb kórházát magunk mögött tudhatjuk” – hangsúlyozta a rektor. 

campus-kórház3

Dr. Révész János, intézményünk főigazgatója úgy fogalmazott: Miskolc számos szellemi műhellyel rendelkezik pl. a zenei életben vagy a kultúra területén, és ennek szerves részét képezi az egyetem, valamint ide sorolható a kórház is, amelyek azonos polgári, elkötelezett értékrenddel rendelkeznek.  

„A kórház számára is rendkívül fontos az együttműködés, ugyanis egy mércét ad erkölcsből, etikából. Munkaerőpiaci szempontból pedig azért fontos, mert számos diplomás egészségügyi dolgozóra és szakdolgozóra van szükségük - fejtette ki a főigazgató. „A kórháznak szándéka, érdeke és célja, hogy ez az együttműködés tartósan fennmaradjon” - tette hozzá.

Dr. Kiss-Tóth Emőke, az Egészségtudományi Kar dékánja egy 20 évvel korábbi Déli Hírlap „Egyetem és kórház közelebb egymáshoz” című cikkével illusztrálta a tényt, hogy az együttműködés hosszú múltra tekint vissza. 

„A megyei kórház jelenti a klinikai hátteret az oktatáshoz, amely nélkül elképzelhetetlen az eredményes működés” – közölte a dékán. 
Az induló 30 főről jelenleg 1000 főre emelkedett a hallgatók létszáma, 74 munkatárs közül 14 a kórházi állományban is feladatot lát el - ismertette a jellemző adatokat.

campus-kórház4

Számos fejlesztési irányt tűztek ki ennek egyike a diagnosztika, amelynél országos brand építésébe kezdtek.

Kapcsolódó hírek

2024-07-08

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2024-07-06

Európában egyedülálló módon népszerűsítő kampányt indított a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Magyarország egyik legnagyobb Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK) a megismeréséhez. A Szeleta Park július 06-án - szombaton - is otthont adott a népszerű…

2024-07-02

Tisztelt Betegeink! Tisztelt Hozzátartozók!   A betegellátási és kapcsolattartási rendet segíti a hozzátartozók számára biztosított telefonos elérhetőség, amelyet – már korábban a fertőzésveszély csökkentése érdekében - alakított ki az intézmény. Kórházunk célja, hogy a reguláris ellátásban…