Ugrás a tartalomra

Miskolc adott otthont a Magyar Ortopéd Társaság 65. kongresszusának

Miskolc adott otthont – június 20-án és 21-én – a Magyar Ortopéd Társaság 65. kongresszusának. A találkozó ünnepélyes megnyitóját a Miskolci Egyetemen tartották.

A hivatalos kezdés előtt, sajtótájékoztatón Dr. Zsákai Zsolt, a kongresszus elnöke, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház ortopéd sebészeti osztályának vezetője úgy fogalmazott: a kétnapos tanácskozás régóta várt esemény a városban, külön öröm, hogy a Miskolci Egyetem ad otthont a rendezvénynek.

ortopéd kongresszus2

Hozzátette: a konferencia visszacsatolja a régiót az ortopéd sebészeti tudományos életbe. 

Dr. Udvarhelyi Iván, a Magyar Ortopéd Társaság elnöke elmondta, ez a kongresszus mindig az év egyik kiemelt eseménye: olyan tudományos fórum, ahol a kollégák ismertetik eredményeiket, vitát generálnak, új utakat nyithatnak kutatás-fejlesztésben, műtéti technikákban. A főorvos tudatta továbbá, hogy az ortopédia és a traumatológia szorosan összekapcsolódik, ezért tizenhárom éve már közös kongresszusokat is tartanak. Az esemény ezúttal is fontos eszmecserék színtere. 

ortopéd kongresszus3

Azon túl, hogy a helyet biztosítják, szakmailag is képzéseikkel kapcsolódnak az ortopédiai szakterülethez – emelte ki Dr. Kiss-Tóth Emőke a kongresszus védnöke, a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának dékánja. A kétnapos tanácskozáson nem csupán a képzésekkel, de a campus szellemiségével is megismertetik a résztvevőket – fogalmazott.

Mint mondta, az egészségtudományokon belül szorosan kapcsolódnak az említett területhez, például a gyógytornász képzésünkkel, radioterápiás képzésünkkel vagy éppen a fizioterápiás mesterképzésünkkel.

(minap.hu)

Kapcsolódó hírek

2024-07-08

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2024-07-06

Európában egyedülálló módon népszerűsítő kampányt indított a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Magyarország egyik legnagyobb Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK) a megismeréséhez. A Szeleta Park július 06-án - szombaton - is otthont adott a népszerű…

2024-07-02

Ápolási Igazgatóság - Központi Szociális Szolgálat A szociális munka egy fontos terület, amely az emberek társadalmi jólétének javítására és segítségnyújtásra fókuszál.   Tájékoztató a kórházi szociális munkáról „Gyógyító erő a szeretet. Ki teste, ki lelke egészségét köszönheti e csodának, ki…