Ugrás a tartalomra

Gyermekgyógyászok nemzetközi szinten, Lillafüreden

Újabb nemzetközi szakmai konferenciának adott otthont Miskolc, szeptember utolsó hétvégéjén a gyermekgyógyászok találkoztak Lillafüreden. Nagy elismerés a miskolci Velkey László Gyermekegészségügyi Központnak (GYEK), hogy a 18. Horvát – Német - Magyar Nemzetközi Gyermekgyógyász Kongresszust megszervezhette Lillafüreden – mondta a rendezvény főszervezője, a kongresszus elnöke.

GYEK-KONFERENCIA-LILLAFÜRED

Dr. Szabó László közölte: a rendezvényen 41 angol nyelvű előadás hangzott el; hét előadást a miskolci Gyermekegészségügyi Központ orvosai tartottak, bemutatva a GYEK munkáját, érdekes eseteit.

Magyarország más részeiről szintén hét előadással érkeztek szakemberek; 13-13 prezentáció pedig Horvátországból és Németországból, valamint egy előadás Olaszországból, amely az európai gyermekellátás jövőjéről szólt.

Szó volt olyan érdekes esetekről, mint a csecsemőkori szamárköhögés, a myasthenia gravis, a gyermekkori stroke és a diabéteszes ketoacidózis, a védőoltási program nem várt eredményei, a molekuláris allergia vagy a Zika-fertőzés első felismerése Horvátországban, illetve az elsődleges immunhiány, de elhangzott előadás a kommunikációról a nem kommunikáló beteggel kapcsolatosan is.

Több előadás foglalkozott a vizeletinkontinencia ellátásával Németországban, Horvátországban, Magyarországon, emellett szó esett a szívelégtelenségről és a szívtranszplantációról is – Németország egyik legnagyobb szívközpontjából. Előadást tartott a Wiesbadeni Gyermek- és Ifjúsági Klinika igazgatója, a gisseni gyermekkardiológia jelenlegi és korábbi igazgatója, a rijekai klinikai kórház gyermekhemato-onkológia vezetője.

(fotók: boon.hu)

További képek a galériában találhatók.

Kapcsolódó hírek

2024-07-08

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2024-07-06

Európában egyedülálló módon népszerűsítő kampányt indított a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Magyarország egyik legnagyobb Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK) a megismeréséhez. A Szeleta Park július 06-án - szombaton - is otthont adott a népszerű…

2024-07-02

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! A védőnői tanácsadásokat és elérhetőségeket tartalmazó táblázat a következő hivatkozásra kattintva érhető el: Védőnői tanácsadás időpontok