Ugrás a tartalomra

Közlemény - 2020. 04. 07.

Tisztelt Állampolgárok!

Akik napról-napra nyomon követik az egészségügyi veszélyhelyzettel kapcsolatos kommunikációt, bizonyára észlelték, hogy a járvány terjedésének üteme az elmúlt két hétben lelassult és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, illetve a miskolci járványügyi helyzet az országon belül kifejezetten kedvező.

Közös célul kell kitűznünk, hogy ezt a kedvező járványügyi helyzetet továbbra is megőrizzük, ezért kérjük Önöket, hogy az alábbi kiemelten fontos ajánlásokat fogadják el részünkről:

  • Amennyiben nem elkerülhetetlen, lehetőség szerint mindenki maradjon otthon a lakóhelyén.
  • A kijárási korlátozásokat enyhítő lehetőségeket (bevásárlás, banki ügyintézés, szabadidős elfoglaltság stb.) csak akkor vegyék igénybe, ha az elengedhetetlenül szükséges. Elsődleges szempont az otthon nyújtotta biztonság legyen.
  • A tavaszi jó idő és a húsvéti ünnepek eljövetele nem mentesít a járványügyi óvintézkedések életszerűsége és azok betartása alól.
  • Társas kapcsolataikat minimalizálják, és ha személyes kontaktus felvétele elengedhetetlen, nagyon fontos a két méteres távolság betartása.
  • Különös hangsúlyt fektessenek a személyi higiénére, elsősorban a rendszeres kézmosásra, kézfertőtlenítésre.
  • Egészségügyi probléma esetén ne induljanak el otthonról a háziorvossal vagy a háziorvosi ügyelettel történő kontaktus felvétele nélkül.

Miskolc, 2020. április 7.

                                                           Tisztelettel

                                                                                            dr. Révész János
                                                                                                  főigazgató

Kapcsolódó hírek

2024-07-08

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2024-07-06

Európában egyedülálló módon népszerűsítő kampányt indított a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Magyarország egyik legnagyobb Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK) a megismeréséhez. A Szeleta Park július 06-án - szombaton - is otthont adott a népszerű…

2024-07-02

Ápolási Igazgatóság - Központi Szociális Szolgálat A szociális munka egy fontos terület, amely az emberek társadalmi jólétének javítására és segítségnyújtásra fókuszál.   Tájékoztató a kórházi szociális munkáról „Gyógyító erő a szeretet. Ki teste, ki lelke egészségét köszönheti e csodának, ki…