Ugrás a tartalomra

Elhunyt Kollégáinkra emlékeztünk

Mindenszentek ünnepén és Halottak napján elhunyt szeretteinkre gondolunk; ilyenkor mindenki kilátogat a temetőbe, felkeresi hozzátartozói, ismerősei sírját. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban mécsesgyújtással emlékeztünk elhunyt munkatársainkra az „Isteni Irgalmasság” Ökumenikus Kápolna falán felhelyezett feszületnél.

Halottak napja-2019

Dr. Nagy Gábor orvosigazgató beszédében úgy fogalmazott: Halottak napja az emlékezés szokása. „Szerte a földön világos lesz minden temető, a milliónyi mécses lobogó lángjától. Mindegyik mécses valakiért világít, az örök világosságot jelképezvén”.

Mint mondta, ilyenkor szívünk kicsit gyászba borul, felidézvén emlékeinkben mindazokat, akik már nincsenek közöttünk. A gyász hozzánk tartozik, kegyetlensége ellenére is ki kell mondani, hogy a halál is az emberi élet része, s hasonlóan részei a könnyek, a szenvedés, a fájdalom éppúgy, mint az öröm, a nevetés és a mosolygós tekintet. Halottja mindenkinek van, valaki mindig pótolhatatlanul hiányzik valakinek - fűzte hozzá.

Mint mondta, az elmúlást kikerülni nem lehet. „Félünk attól, hogy szeretteink emlékeiből kikopunk, talán elfelejtenek. Ennek a megerősítése a Halottak napi megemlékezés, hogy szeretteinket és a hozzájuk fűződő emlékeinket felidézzük. Az emlékezés kincs, mert a szeretet élteti” – jegyezte meg.

A rendezvényen kórházunk lelkészei: Molnár József evangélikus, Tótszegi István görögkatolikus és Gecse Attila református lelkipásztorok végezték az igeszolgálatot; majd az egészségügyi intézmény munkatársai elhelyezték a megemlékezés virágait és az örök világosság jelképeit, a mécseseket.

Kapcsolódó hírek

2024-07-08

Tisztelt Állampolgárok! Tisztelt Betegeink! Az Önök és az egészségügyi dolgozók biztonsága, az Önök minél gördülékenyebb ellátása érdekében - továbbra is - kérjük a higiénés, illetve a betegellátással kapcsolatos szabályok betartását. A várakozási idők és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérjük…

2024-07-06

Európában egyedülálló módon népszerűsítő kampányt indított a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Magyarország egyik legnagyobb Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK) a megismeréséhez. A Szeleta Park július 06-án - szombaton - is otthont adott a népszerű…

2024-07-02

Tisztelt Betegeink! Tisztelt Hozzátartozók!   A betegellátási és kapcsolattartási rendet segíti a hozzátartozók számára biztosított telefonos elérhetőség, amelyet – már korábban a fertőzésveszély csökkentése érdekében - alakított ki az intézmény. Kórházunk célja, hogy a reguláris ellátásban…